Deserturi

#jamie oliver #bucatari celebri #chec nuci #chec fistic

Bucatari celebri - Jamie Oliver. Prepara un chec savuros, fara coacere, cu nuci si fistic

Acasa.ro te invita sa urmaresti un serial delicios de savuros, in care descoperi, saptamanal, retete, secrete culinare si filmulete inedite ale unora dintre cei mai renumiti bucatari ai lumii. Te invitam sa incerci un desert rapid si aromat propus de celebrul bucatar britanic Jamie Oliver: chec fara coacere cu nuci si fistic.

Cine este Jamie Oliver?

Celebrul Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o mare companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat),  care a avut un urias succes.

In paralel cu emisiunea TV, care apoi s-a numit "Oliver's Twist", Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".

Ingrediente pentru checul cu nuci si fistic:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g nuca
  • 100 g fistic
  • 6 cirese confiate
  • doua bucati de bezea maruntita
  • 140 g unt
  • o lingura de miere
  • 210 g ciocolata neagra

Cum se prepara checul cu nuci si fistic:

Faramiteaza biscutii si amesteca-i cu nucile, fisticul si ciresele confiate. Pune urmatoarele patru ingrediente intr-un vas termorezistent si pune-le sa se topeasca la abur. Combina apoi acest amestec cu compozitia de fistic si amesteca-le bine. Pune compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu folie de plastic si preseaz-o bine. Pune checul la frigider pentru cateva ore.

Cum se serveste checul cu nuci si fistic:

Checul cu nuci si fistic se serveste rece, simplu.

Sursa foto: annabel-langbein.com

Sursa foto: divxcentral.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare