Deserturi

#culinar #bucatarie #retete fursecuri #retete desert #retete Martha Stewart

VIDEO Bucatari celebri - Martha Stewart - Fursecuri aromate cu efect afrodiziac

Serialul "Bucatari celebri", initiat de Acasa.ro, continua cu preparate delicioase si iscusite gatite de cei mai priceputi bucatari ai lumii. In episodul de astazi, Martha Stewart prepara o savuroasa reteta de fursecuri caramelizate cu melasa. Martha foloseste in acest desert cateva condimente afrodiziace, menite sa aprinda rapid "calcaiele" partenerului tau, pentru a petrece cel mai pasional weekend in cuplu!

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).

Fursecuri aromate care imbata simturile si aprind pasiunea in cuplu



Ingrediente:

  • 220 g faina;
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara;
  • 1/2 lingurita de pudra de nucsoara;
  • 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 300 g zahar;
  • 180 g unt nesarat;
  • 1 ou mare;
  • 82 g melasa.

Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol mare faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si sarea. Pune 100 g zahar intr-un bol separat. Amesteca cu mixerul untul tinut la temperatura camerei cu zaharul ramas. Adauga apoi oul si melasa pana cand se amesteca bine. Toarna treptat in compozitie ingredientele uscate amestecate anterior, pana cand formezi un aluat.

Rupe bucati din aluat si formeaza mingiute, apoi rostogoleste-le prin zaharul pe care l-ai pus deoparte. Asaza mingiutele tavalite in tava, pe hartie de copt, la o distanta de vreo 7 cm intre ele (intrucat se vor intinde la copt). Baga tava in cuptorul preincalzit, la 175 de grade Celsius, aproximativ 10-15 minute, pana cand marginile se intaresc. Scoate-le din cuptor si lasa-le pe hartia de copt sa se raceasca putin, apoi muta-le pe un platou.



Sursa foto: fashionpluslifestyle.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare