Deserturi

#martha stewart #retete Martha Stewart #afine #placinte #bucatari celebri #miniplacinte

Bucatari celebri: Martha Stewart - Miniplacinte dulci-acrisoare cu afine

Continuam serialul "Bucatari celebri" si iti prezentam astazi o reteta delicioasa de miniplacinte cu afine, dupa o reteta a indragitei Martha Stewart. Afinele sunt fructele de padure perfecte pentru un desert cald in zilele friguroase de toamna. Sunt pline de vitamine si au o aroma inconfundabila. Sa nu mai vorbim de mirosul dulce-acrisor care iti invaluie bucataria.


Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).


Miniplacinte dulci-acrisoare cu afine

Umplutura

  • 750 g afine
  • 2 linguri de faina
  • 125 g zahar tos
  • coaja de lamaie


Aluat (pentru doua miniplacinte)

  • 500 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar tos
  • 100 g unt
  • 60 ml apa rece


Mod de preparare

Intai trebuie sa prepari aluatul, deoarece este nevoie sa il lasi la frigider pentru o ora. Combina ingredientele pentru aluat si amesteca-le pana cand obtii o compozitie omogena. Asaza aluatul in frigider. Intr-un bol incapator, asaza afinele si presara faina, zahar si coaja de lamaie. Amesteca delicat afinele, astfel incat faina si zaharul sa patrunda uniform printre boabe.

Scoate aluatul si intinde-l pe blatul de lucru, avand grija sa nu il rupi. Ar trebui sa obtii 4 sectiuni egale de aluat. Ia o miniforma pentru placinte si asaz-o pe aluat, apoi decupeaza coca din jurul ei. Repeta procedura si pentru a doua miniplacinta.

Ia bucata de aluat si asaz-o in miniforma, avand grija sa depaseasca usor marginile. Umple aluatul din belsug cu afine, iar deasupra boabelor asaza cate un varf de cutit de unt. Repeta procedura si pentru cea de-a doua placinta.

Acum urmeaza sa acoperi miniplacintele cu afine cu celelalte doua sectiuni de aluat. Decupeaza un cerc in mijlocul lor, pentru a lasa afinele sa respire in cuptor. Asaza aluatul deasupra miniformelor, preseaza usor marginile si introdu-le in frigider pentru jumatate de ora. Cu o pensula inmuiata in apa, umezeste miniplacintele, apoi coace-le pana cand devin aurii.



Sursa foto: marthastewart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare