Bucatari celebri, Martha Stewart: Tort decadent de ciocolata pentru Valentine's Day

Deserturi

#valentines day # tort ciocolata #martha stewart #bucatari celebri

Bucatari celebri, Martha Stewart: Tort decadent de ciocolata pentru Valentine's Day

In preajma zilei de Valentine's Day, deserturile decandente, "fara perdea", sunt preparate nu doar ca sa indulceasca si mai mult dragostea dintre cupluri, dar si sa le ademeneasca simturile in cele mai aventuroase experiente... in dormitor. Serialul "Bucatari celebri" de pe Acasa.ro este mai romantic ca niciodata si continua seria retetelor savuroase ale bucatarilor celebri cu un tort decadent de ciocolata, preparat de Martha Stewart. Secretele retetei: cateva ingrediente afrodiziace, putina indemanare si foarte multa dragoste!
 

Tort de ciocolata pentru Valentine's Day

Ingrediente:

  • 125 g cacao (de foarte buna calitate)
  • 180 g de cafea tare (facuta)
  • 240 ml lapte
  • 265 g faina pentru prajituri
  • 235 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 4 oua mari, la temperatura camerei

Pentru glazura:

  • 385 g zahar
  • 125 g cacao de buna calitate
  • 12 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
  • 115 ml lapte
  • 2 lingurite extracte de vanilie

Mod de preparare:

Incinge cuptorul si pregateste doua tavi rotunde de tort, pe care le ungi cu unt, le pui hartie de copt pe fund si apoi le tapetezi cu pudra de cacao.

Intr-un bol, cerne pudra de cacao, apoi amestec-o cu laptele cald si cafeaua fierbinte. Lasa-le deoparte sa se raceasca. Separat, se amesteca ingredientele uscate: se cerne faina si se adauga in ea bicarbonatul de sodiu si sarea.

Intr-un alt vas, amesteca untul cu o spatula, timp de 2 minute, pana cand devine pufos, apoi adauga zaharul si vanilia. Adauga ouale pe rand si incorporeaza-le bine in compozitie. Toarna apoi amestecul racit de cafea. Adauga ingredientele uscate, treptat, pana cand se formeaza un aluat. Toarna-l, in mod egal, in cele doua forme pregatite si baga blaturile la cuptorul incins, la 180 grade Celsius, timp de 35 de minute. Verifica daca blaturile sunt gata, introducand o scobitoare in mijlocul lor. Daca ramane aluat pe ea, nu sunt gata, daca sunt curate, inseamna ca le poti scoate din cuptor. Scoate-le din forme si lasa-le sa se raceasca, cam o ora.

Intre timp, prepara glazura savuroasa: pune intr-un bol zaharul cu pudra de cacao, untul, laptele si vanilia si amesteca-le viguros.

Incepe sa asamblezi tortul, punand unul dintre blaturi pe un suport, niveland suprafata lui si adaugand 3/4 din glazura. Asaza celalalt blat deasupra si imbraca tortul in restul de glazura.



Sursa foto: Image.baikenx.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.