Deserturi

#vanilie #deserturi #Gordon Ramsay #bucatari celebri #cheesecake vanilie

Bucatari celebri - Weekend festiv cu cheesecake cu vanilie si fructe de padure a la Gordon Ramsay

Serialul "Bucatari celebri", initiat de Acasa.ro, imbraca haine de sarbatoare in acest weekend si se pregateste pentru rasfatarea a milioane de romani care-si serbeaza onomastica de Sfantul Mihail si Gavriil. Cireasa de pe tort a acestui sfarsit de saptamana festiv va fi, cu siguranta, cheesecake-ul cu vanilie si sos de fructe de padure, pregatit in stilul inconfundabil al lui Gordon Ramsay!


Cine este Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares".

Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate.


Cheesecake delicios de vanilie cu sos de fructe de padure



Ingrediente:

Blat:

  • 8 biscuiti digestivi
  • 6 linguri de zahar tos
  • 75 g unt nesarat


Sosul de fructe de padure:

  • 200 g afine
  • 100 g de capsuni feliate
  • 2 linguri de zahar pudra
  • putina dulceata de coacaze


Crema de branza cu vanilie:

  • 400 g crema de branza
  • 6 linguri de zahar tos
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 600 frisca lichida/smanatana dulce
  • menta proaspata
  • zahar granulat pentru decor


Mod de preparare:

Zdobeste biscuitii in robotul de bucatarie. Topeste zaharul pana se caramelizeaza, apoi adauga untul si, la sfarsit, biscuitii, amestecand bine. Asaza blatul pe fundul unei tavi speciale pentru tort sau in mai multe forme rotunde, pentru a prepara minicheesecake-uri.

Pune 2 linguri de zahar intr-o tigaie, arunca afinele si capsunile peste el si adauga dulceata de afine. Pune-le pe foc, aproximativ un minut, pana cand se inmoaie fructele.

Pune crema de branza intr-un bol mare si adauga peste ea semintele din pastaia de vanilie si zaharul pudra. Amesteca pana cand se omogenizeaza toate ingredientele, apoi adauga sucul de lamaie. Separat, bate usor smantana dulce pana formezi o frisca usoara, apoi toarn-o in amestecul de branza si amesteca-le bine.

Adauga crema de branza peste blat, apoi presara pe deasupra firimituri de biscuiti si orneaza cu frunze de menta.


Cum se serveste?

Cheesecake-ul cu vanilie se serveste cu sosul dens de fructe de padure alaturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare