Ingrediente pentru budinca cremoasa de orez
- 3/4 cana orez
- 1 si 1/2 cana apa
- 2 cani lapte
- 1/3 cana zahar
- 1/4 lingurita sare
- 1 ou
- 2/3 cana stafide aurii
- 1 lingura unt
- 1/2 lingurita extract de vanilie
Cum se prepara budinca cremoasa de orez
Intr-o oala incapatoare, de preferat din teflon, adauga apa si sare si adu totul la punctul de fierbere. Adauga apoi orezul si redu focul la minim. Acopera oala si lasa orezul sa fiarba timp de 20 de minute.
Adauga apoi 1 si 1/2 cana lapte, si zaharul. Amesteca foarte bine si fierbe totul pana obtii un amestec cremos (aproximativ 15-20 de minute).
Intr-un bol pentru mixer adauga oul si mixeaza foarte bine pana devine spumos. Incorporeaza treptat laptele.
Peste orez, adauga stafidele si amestecul de ou cu lapte. Amesteca bine si lasa sa fiarba timp de doua minute, amestecand continuu. Stinge focul si adauga untul si vanilia.
Cum se serveste budinca cremoasa de orez
Adauga budinca in boluri mici de sticla. Poate fi servita atat calda cat si rece. Se poate servi cu pudra de scortisoara pe deasupra.
Sursa foto: recipeshubs.com