Deserturi

#budinca cremoasa de orez # budinca de orez #budinca #orez cu lapte

Budinca cremoasa de orez, reteta de care te vei indragosti pe loc

Budinca cremoasa de orez este desertul ideal in zilele racoroase de toamna. Este simplu de preparat si nu ai nevoie de ingrediente speciale pentru acesta. Este un desert perfect atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.

Ingrediente pentru budinca cremoasa de orez

  • 3/4 cana orez
  • 1 si 1/2 cana apa
  • 2 cani lapte
  • 1/3 cana zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2/3 cana stafide aurii
  • 1 lingura unt
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Cum se prepara budinca cremoasa de orez

Intr-o oala incapatoare, de preferat din teflon, adauga apa si sare si adu totul la punctul de fierbere. Adauga apoi orezul si redu focul la minim. Acopera oala si lasa orezul sa fiarba timp de 20 de minute.

Adauga apoi 1 si 1/2 cana lapte, si zaharul. Amesteca foarte bine si fierbe totul pana obtii un amestec cremos (aproximativ 15-20 de minute).

Intr-un bol pentru mixer adauga oul si mixeaza foarte bine pana devine spumos. Incorporeaza treptat laptele.

Peste orez, adauga stafidele si amestecul de ou cu lapte. Amesteca bine si lasa sa fiarba timp de doua minute, amestecand continuu. Stinge focul si adauga untul si vanilia.

Cum se serveste budinca cremoasa de orez

Adauga budinca in boluri mici de sticla. Poate fi servita atat calda cat si rece. Se poate servi cu pudra de scortisoara pe deasupra.

Sursa foto: recipeshubs.com  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului