Deserturi

#portocale #retete #deserturi #caise #budinca #budinca cu portocale

Budinca cu portocale si caise

Budinca cu portocale si caise este usor de preparat, foarte gustoasa si aromata. Este ideala pentru cina, atunci cand ai pofta de ceva cald si dulce.

Ingrediente pentru budinca cu portocale si caise


175 grame caise uscate
175 grame stafide
coaja rasa si sucul de la 2 portocale
10 felii de paine sau croisante rupte
75 grame unt
600 ml lapte
6 oua
5 ml esenta de vanilie
20 grame zahar brun.

Cum se prepara budinca cu portocale si caise

Intr-un bol amesteca caisele cu stafidele, sucul si coaja de portocale. Lasa la macerat timp de o ora. Unge feliile de paine cu unt.

Intr-un bol amesteca laptele cu ouale, zaharul si vanilia. Aseaza intr-o tava jumatate din feliile de paine. Deasupra adauga jumatate din amestecul de caise si stafide. Adauga apoi si restul de paine si fructe. Deasupra toarna amestecul cu lapte.

Lasa 10 minute sa se inmoaie. Da tava la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata, scoate din cuptor si presara pe deasura zaharul brun.

Cum se serveste budinca cu portocale si caise

Budinca cu portocale si caise se serveste calda.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului