Deserturi

#zmeura #ciocolata #retete #deserturi #budinca #budinca cu zmeura

Budinca cu zmeura si ciocolata

Budinca cu zmeura si ciocolata este un desert decadent, ideal penru evenimentele festive. Este usor de preparat si se serveste cu inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru budinca cu zmeura si ciocolata


150 grame ciocolata neagra tocata
150 grame unt
10 ml extract de vanilie
150 ml apa calda
110 grame zahar
4 galbenusuri
4 albusuri
50 grame ciocolata alba tocata
25 grame faina
2 grame amidon
150 grame zmeura
zahar pudra.

Cum se prepara budinca cu zmeura si ciocolata

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o cratita amesteca ciocolata neagra cu untul, vanilia, apa si zaharul. Lasa pe foc pana cand ciocolata s-a topit. Transfera amestecul intr-un bol si amesteca bine.

Adauga galbenusurile si amesteca bine. Incorporeaza si ciocolata alba si faina si amesteca bine, pana cand totul este bine combinat.

Intr-un bol separat amesteca bine albusurile cu putin amidon pana cand obtii o bezea. Incorporeaza apoi bezeaua in amestecul cu ciocolata.

Intr-o tava adauga zmeura si deasupra toarna amestecul cu ciocolata. Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Cand este gata, scoate din cuptor si lasa sa se raceasca timp de 5 minute.

Cum se serveste budinca cu zmeura si ciocolata

Budinca cu zmeura si ciocolata se serveste cu inghetata de vanilie.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.