Budinca de orez cu branza de vaci reprezinta un desert sanatos, potrivit pentru a-l oferi celor mici.
Ingrediente pentru budinca de orez cu branza de vaci
1/2 kg orez
2 l lapte
5 oua
300 g zahar brun
100 g stafide
300 g branza de vaci
coaja rasa lamaie
1 esenta vanilie
1 praf de sare
Cum se prepara budinca de orez cu branza de vaci
Pune laptele la fiert, cu un praf de sare, iar dupa ce da in clocot poti adauga orezul spalat si scurs. Lasa totul sa fiarba circa 20 de minute. Adauga apoi zaharul brun, coaja de lamaie si esenta de vanilie si lasa orezul la racit.
Dupa ce s-a racit orezul, il amesteci si cu branza de vaci, stafidele hidratate in apa calduta si galbenusurile de ou. Incorporeaza si albusurile batute spuma tare (ca de bezea), apoi toarna compozitia intr-o forma termorezistenta, unsa cu putin unt.
Pune budinca la copt, la 150 de grade, circa 60 de minute.
Cum se serveste budinca de orez cu branza de vaci
Serveste budinca dupa ce s-a racit, simpla, pudrata cu zahar sau cu topping de dulceata.
Foto: theenglishkitchen.com
#retete #deserturi #budinca # budinca de orez # branza de vaci
Budinca de orez cu branza de vaci
Budinca de orez cu branza de vaci Budinca de orez cu branza de vaci reprezinta un desert sanatos, potrivit pentru a-l oferi celor mici.- 2012-08-20 2012-08-20
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa