Deserturi

#fursecuri ciocolata #desert cacao #bulgarasi de ciocolata

Bulgarasi de ciocolata. Desertul fin, care ti se topeste in gura

Aceste prajiturele delicate sunt foarte usor de preparat. In jumatate de ora ai gata un desert aromat care va fi pe gustul tuturor celor dragi. Practic, e reteta perfecta pentru cand se anunta oaspeti la tine in vizita, iar tu nu ai apucat sa pregatesti mare lucru.

Timpul de preparare pentru bulgarasii de ciocolata este de 20 de minute. Mai ai nevoie de inca 10 minute pentru coacere si racire. Din ingredientele de mai jos vei obtine in jur de 6 portii.

Ingrediente pentru bulgarasi de ciocolata:

- 3/4 cana de unt moale;

- 3/4 cana zahar brun;

- 1 ou

- 1/4 cana lapte;

- 1 lingurita esenta de vanilie;

- 2 cani de faina;

- 1/2 cana pudra de cacao;

- 1 lingurita praf de copt;

- 1/2 lingurita sare;

- 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu;

- zahar pudra.

Cum se prepara bulgarasii de ciocolata:

Intr-un castron mare, amesteca untul moale cu zaharul brun pana obtii o crema lucioasa. Adauga oul, laptele si vanilia. Amesteca bine. Adauga faina, cacao, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza bine toate ingredientele. Acopera bine si da vasul la frigider. Daca ai timp, il poti lasa chiar peste noapte.

Formeaza bile din aluat si aseaza-le in tava, pe foaie de copt, la 2 centimetri distanta unele de altele. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si coace-le timp de 7-8 minute sau pana cand suprafata incepe sa se fisureze.

Scoate-le din tava, lasa-le sa se raceasca, apoi presara pe deasupra lor zahar pudra. Sunt excelente alaturi de o cana cu lapte rece sau la cafea.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.