Deserturi

#ciocolata #dulciuri #caramel #bulgari de zapada #bomboane

Bulgari de zapada umpluti cu ciocolata si caramel

Bulgarii de zapada cu ciocolata si caramel sunt un desert pe cat de delicios, pe atat de simplu de preparat. Cu ajutorul lor iti vei indulci la maximum papilele gustative!

Ingrediente bulgari de zapada umpluti cu ciocolata si caramel

  • 250 g zahar pudra;
  • 1 lingurita extract natural de vanilie;
  • 220 g unt, la temperatura camerei;
  • putina sare;
  • 300 g faina;
  • 60 g cacao;
  • 20 de bomboane de ciocolata cu caramel;
  • 160 g nuci, pisate.

Cum se prepara bulgarii de zapada umpluti cu ciocolata si caramel

Tapeteaza o tava de copt cu hartie si amesteca untul impreuna cu 120 g de zahar pudra, extractul de vanilie si pudra de cacao pana ce obtii o compozitie pufoasa. Adauga faina si putina sare si continua sa amesteci cu mixerul pana ce aluatul capata forma. Adauga nucile si apoi da-i forma de prajituri cu o lingura.

Aplatizeaza cu mainile fiecare bucatica si asaza pe mijlocul ei cate o bomboana de ciocolata si caramel. Apoi acoper-o cu alta bucata de aluat si da-i forma finala de bulgare.

Timp de 10 minute, da tava la cuptorul incins la 170 de grade Celsius. In acest timp, toarna restul de zahar pudra intr-un vas si apoi da prajiturile prin el.

Cum se servesc bulgarii de zapada umpluti cu ciocolata si caramel

Serveste bulgarii de zapada umpluti cu ciocolata si caramel alaturi de un pahar de lapte.

Sursa foto: crazyforcrust.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului