Ingrediente bulgari de zapada umpluti cu ciocolata si caramel
- 250 g zahar pudra;
- 1 lingurita extract natural de vanilie;
- 220 g unt, la temperatura camerei;
- putina sare;
- 300 g faina;
- 60 g cacao;
- 20 de bomboane de ciocolata cu caramel;
- 160 g nuci, pisate.
Cum se prepara bulgarii de zapada umpluti cu ciocolata si caramel
Tapeteaza o tava de copt cu hartie si amesteca untul impreuna cu 120 g de zahar pudra, extractul de vanilie si pudra de cacao pana ce obtii o compozitie pufoasa. Adauga faina si putina sare si continua sa amesteci cu mixerul pana ce aluatul capata forma. Adauga nucile si apoi da-i forma de prajituri cu o lingura.
Aplatizeaza cu mainile fiecare bucatica si asaza pe mijlocul ei cate o bomboana de ciocolata si caramel. Apoi acoper-o cu alta bucata de aluat si da-i forma finala de bulgare.
Timp de 10 minute, da tava la cuptorul incins la 170 de grade Celsius. In acest timp, toarna restul de zahar pudra intr-un vas si apoi da prajiturile prin el.
Cum se servesc bulgarii de zapada umpluti cu ciocolata si caramel
Serveste bulgarii de zapada umpluti cu ciocolata si caramel alaturi de un pahar de lapte.
Sursa foto: crazyforcrust.com