Daca vrei sa iti incanti musafirii cu desert delicios si cu un aspect spectaculos, poti opta pentru capsunile in aspic cu vin dulce.
Ingrediente pentru capsuni in aspic cu vin dulce:
- 300 g capsuni
- 550 ml vin alb dulce
- 12 g foi de gelatina
- 1 jumatate de lingurita de gelatina granule
- busuioc
- piper negru
Cum se prepara capsunile in aspic cu vin dulce:
Inmoaie foile de gelatina in putina apa. Pune intr-o cratita 350 ml de vin, 15 boabe de piper negru si 5 frunze de busuioc, apoi pune-le sa fiarba 5-6 minute.
Dupa, strecoara lichidul si pune in el jumatate din cantitatea de capsuni taiate si gelatina stoarsa si amesteca incontinuu pana cand se dizolva.
Apoi, pune in 4 forme cate o frunza de busuioc, 50 ml de vin amestecat cu gelatina granule si adauga peste si compozitia de capsuni, apoi pune-le la frigider cateva ore.
Cum se servesc capsunile in aspic cu vin dulce:
Capsunile in aspic cu vin dulce se servesc reci, decorate cu frisca.
Sursa foto: unica.md