Deserturi

#inghetata pepene #retete inghetata # retete pepene #pepene rosu #inghetata

Cea mai buna inghetata de pepene rosu. O vei prepara de sute de ori!

Daca este vara, atunci este sezonul pepenilor rosii. Sunt deliciosi si racoritori! Cu ajutorul lor poti face insa cea mai delicioasa inghetata, pe care o va adora intreaga familie. Iata cum o prepari:

Ingrediente:

  • 3 1/2 cest­i pepene, ­fara semin­te
  • 5 1/2 ling­uri zahar,­ divizat
  • 1 lingura ­suc de lam­aie
  • 1/2 ceasca­ lapte de ­cocos
  • 6 kiwi
  • 1 lingura ­chips-uri ­de ciocola­ta

Cum se prepara:

Intr-un blender amesteca pepenele cu 2 linguri de zahar si sucul de lamaie, pana cand obtii o spuma. Adauga compozitia in formele de inghetata si introdu in ele si betisoarele. Lasa compozitia la congelator 3 ore. Amesteca in compozitie o data la trei ore. Presara fulgii de ciocolata si mai las-o la rece. Dupa ce au trecut cele trei ore, amesteca si laptele de cocos 1 ½ lingura de zahar pana cand zaharul se dizolva si se lasa la frigider 30 de minute.Daca se ingroasa prea mult amesteca inca 1-2 linguri de apa rece. Toarna din compozitie in formele de inghetata cu pepene, aproximativ 2 linguri de lapte de cocos intr-un strat uniform peste fiecare inghetata .Pune inapoi la congelator, neacoperite, timp de cel putin 45 de minute. Intre timp, curata fructele de Kiwi si mixeaza-le intr-un blender impreună cu 2 linguri de zahar. Toarna printr-o sita fina pentru a indeparta semintele si las-o la rece timp de 30 de minute.Pune cate o lingura (sau doua) din amestec peste fiecare inghetata. Se mai lasa inca 2-3 ore la congelator. Pentru a scoate inghetata din matrte, trece-o pe sub jet de apa calda cateva secunde.

Cum se serveste:

Se serveste rece, simpla, in cele mai toride zile de vara. Te va racori instant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului