Deserturi

#cea mai buna inghetata #inghetata homemade #inghetata de casa #reteta inghetata #inghetata

Cea mai buna inghetata facuta in casa. E perfecta!

Inghetata cea mai buna are o textura matasoasa, iar reteta pe care ti-o propunem in continuare tocmai asta iti va oferi: o inghetata fina, delicata, careia ii poti da orice aroma iti doresti.

Proportiile ingredientelor iti vor oferi o inghetata lejera si care nu e lipicioasa. Daca iti doresti sa fie si mai usoara de atat, foloseste mai mult lapte si mai putina smantana, insa nu mai mult de 3 cani de lapte.

Ingrediente:

  • 2 cesti de smantana
  • 1 cana de lapte
  • ⅔ cana de zahar
  • 1 praf sare de mare
  • 6 galbenusuri mari de ou
  • arome la alegere

Mod de preparare:

Intr-un vas se fierb aproximativ 5 minute smantana, laptele, zaharul si sarea, pana ce zaharul se dizolva complet. Se ia de pe foc.

Se separa galbenusurile de albus intr-un castron separat. Peste galbenusuri se adauga treptat aproximativ o treime din amestecul fierbinte de smantana, lapte si zahar, amestecandu-se. Apoi se toarna compozitia aceasta in vas, peste restul de amestec fierbinte si se da iar la foc mediu. Se lasa pe foc amestecand continuu pana ce compozitia devine destul de groasa si de lipicioasa incat sa prinda pe spatele lingurii.

Se strecoara apoi printr-o strecuratoare fina. Se raceste amestecul la temperatura camerei. Acopera-l si lasa-l sa se raceasca timp de cel putin 4 ore sau peste noapte. Mixeaza-l intr-un aparat pentru inghetata, conform instructiunilor producatorului, adaugand esente pentru a obtine gustul dorit. Serveste direct din aparat, daca vrei o inghetata moale sau dupa ce ai tinut-o la congelator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete