Deserturi

#chec cu dovleac #retete chec # retete dovleac #chec #deserturi

Iata cum se prepara cea mai simpla reteta de chec cu dovleac

Vrei sa prepari rapid, un desert delicios cu aroma de toamna? Incearca o reteta simpla si rapida de chec cu dovleac. Se prepara in doar cateva minute si, cu siguranta, va deveni desertul preferat al familiei.

Ingrediente pentru checul cu dovleac

  • 300 grame faina
  • 300 grame zahar brun
  • 1 si 1/2 cani piure de dovleac
  • 3 oua
  • 1/2 cana cu apa
  • 4-5 picaturi esenta de vanilie
  • 120 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Cum se prepara checul cu dovleac

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-un bol incapator adauga faina, sarea, praful de copt, scortisoara si zaharul.

Intr-un alt bol, cu ajutorul unui mixer, bate bine ouale si apauga apoi piureul de dovleac si vanilia. Omogenizeaza copozitia, apoi adauga treptat uleiul si apa. Adauga apoi amestecul de faina si mixeaza totl foarte bine pana obtii un aluat omogen.

Tapeteaza o tava cu ulei si faina, apoi toarna compozitia de chec si coace totul timp de 45-50 de minute, la foc mediu. Scoate checul din forma si aseaza-l pe un gratar. Lasa-l sa se raceasca.

Cum se serveste checul cu dovleac

Dupa ce s-a racit complet, pudreaza checul cu zahar si serveste-l alaturi de o cana de cafea sau ceai.

Sursa foto: jennifercooks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului