Deserturi

#cheese cake #desert rapid #prajitura #desert

Cel mai rapid cheesecake! E gata in 5 minute

Atunci cand ai musafiri, ai vrea sa le pui pe masa ceva cat mai bun, ca sa reusesti sa ii impresionezi. De obicei, un preparat de casa este alegerea perfecta, pentru ca le arata cat de gospodina esti. Ce zici de un cheese-cake? Pare desertul de iarna ideal.

 

Atunci cand esti in criza de timp, prajiturile care se prepara rapid sunt cea mai buna solutie. Pentru ca te scot din incurcatura si ai vreme sa stai si cu oaspetii tai. Cheese-cake-ul este un desert specific americanilor, dar care a fost preluat in ultimele decenii si de cultura culinara europeana. E perfect pentru a fi consumat impreuna cu o ceasca de cafea.

Avantajul sau este ca poate fi extrem de usor de preparat. Am descoperit o reteta care iti garanteaza un chees-cake delicios, gata in doar 5 minute! Da, 5 minute! Iata reteta in continuare:

Ingrediente pentru cheese-cake rapid

300 g crema de branza

6 linguri de zahar pudra

2 linguri de smantana

1 ou

2 linguri de unt

1 plic zahar vanilat sau cateva picaturi de esenta de vanilie

400 g biscuiti digestivi

8 forme din silicon pentru briose

Cum se prepara cheese-cake-ul rapid

Zdrobeste biscuitii cu un facalet pana cand ajung ca un pesmet fin. Topeste untul intr-un ibric si adauga-l peste biscuitii sfaramati, apoi framanta ca sa se incorporeze bine. Asaza un strat cam de un centimetru in formele de silicon si preseaza bine. Pune formele intr-o tava si da-le la cuptorul cu microunde pentru un minut, la 700 de wati.

Pune intr-un bol crema de branza, adauga smantana, zaharul, oul si vanilia. Amesteca-le bine, eventual cu un blender, pana cand se uniformizeaza. Daca ti se pare ca mai necesita zahar poti adauga suplimentar pana obtii gustul dorit.

Toarna aceasta compozitie peste blatul din formele de silicon. Da-le apoi inca doua-trei minute in cuptorul cu microunde.

Cum se serveste cheese-cake-ul rapid

Acest cheese-cake se serveste rece, de la frigider, unde e bine sa fi stat cateva ore. E perfect si ca un mic dejun, dar si ca desert oferit alaturi de o cafea. Poti pune deasupra doua lingurite de dulceata.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.