Deserturi

#cele mai scumpe deserturi # torturi personalizare #torturi

Cele mai scumpe deserturi din lume – de la torturi personalizate la deserturi cu foita de aur

Torturi personalizate si mofturi de milioane ?
Dupa terminarea mesei, primul gand al multora este „Ce mancam la desert?”. Daca suntem la restaurant, cerem meniul pentru dulciuri. Daca suntem acasa, ne gandim de pe ce site sa luam un tort la comanda sau o prajitura. Chiar si la o simpla plimbare, ne tenteaza ideea de a ne opri la una dintre cele mai bune cofetarii din Bucuresti sau la un magazin si a manca ceva dulce.

Alegerile noastre sunt facute pe baza preferintelor culinare, desigur. Dar, de multe ori, si partea financiara joaca un rol in selectia produselor.

Probabil nu vom avea niciodata ocazia de a gusta dintr-o prajitura care costa peste un milion de euro. Si oricum, ce poate contine ca sa coste atat, ne intrebam? Asa ca am alcatuit o lista cu cele mai scumpe deserturi din lume, doar pentru distractie, desigur.

• Tort cu fructe si diamante - 1,7 milioane$

Acesta nu e un tort obisnuit, asta e clar. Nu-l putem face la noi in bucatarie, nu e un tort aniversar ca oricare altul. Nu putem lua un tort la comanda care sa arate si sa coste atat.

Dar ce-l face atat de scump? A fost creat cu ceva timp in urma pentru un magazin din Tokyo, Japonia, numit Takashimaya. E decorat cu diamante, in numar de 223 si de 170 de karate. Cel mai scump tort cu fructe din lume! A durat 6 luni sa fie proiectat si o luna sa devina realitate. Se poate manca, dar bucatarul a tinut sa precizeze ca diamantele nu sunt comestibile :D

• Budinca de ciocolata Faberge - 34.500$

Acest desert regal a fost creat de Marc Guibert, bucatar-sef la Lindeth Howe Country House Hotel in Windermere, Cumbria, Marea Britanie. Contine patru feluri de ciocolata fina belgiana. Acestea au fost aromatizate cu o combinatie de portocale, whiskey si piersica. E decorat cu caviar din sampanie, foite de aur si un diamant de 2 karate. Aceste componente ale „retetei” duc pretul la zeci de mii de dolari, fiind astfel cea mai scumpa budinca posibila.

Deserturi cu foita de aur

• Frrrozen Haute Chocolate - 25.000$

Inghetata de ciocolata care face celebru acest desert contine 28 de feluri de cacao. 14 dintre acestea sunt cele mai scumpe din lume. E decorata cu aur comestibil si servita intr-o cupa care contine si ea foite de aur. O coronita de aur cu diamante, de 18 karate, finiseaza cea mai costisitoare inghetata. Ne face si noua pofta de a da iama intr-o cofetarie Bucuresti pentru o inghetata delicioasa de cacao. Nu am cheltui cu siguranta suma de 25.000$, dar ne-am satisface pofta de dulce, ceea ce e mult mai important.

• The Fortress Stilt Fisherman Indulgence - 14.500 $

Cunoscuta drept „Cassata italiana cu foite de aur”, are un blat special de tort. Peste acesta vine o crema irlandeza, infuzata cu fructe. Un compot de rodii si mango, alaturi de o crema zabaione cu sampanie completeaza reteta. E decorata cu o mica sculptura din ciocolata, reprezentand un pescar, si cu un acvamarin de 80 de karate.

• Krispy Kreme’s Luxe Doughnut - 1.685$

In 2014, Krispy Kreme a lansat cea mai scumpa gogoasa din lume. Decorata cu foite de aur de 24 de karate, ea contine si diamante comestibile. Un lotus din ciocolata alba si jeleul de sampanie contribuie la un gust foarte special. Se serveste cu un cocktail de zmeura si fructul pasiunii, coniac Courvoisier si Dom Perignon din 2002. Desertul are o semnificatie caritabila, banii stransi din comercializarea lui urmand sa mearga catre o fundatie pentru copii.

Inghetata cu vanilie si sampanie

• The Bear Extraordinaire, la Baccarat Hotel New York din Manhattan, SUA - 1.500$

Aceasta deosebita inghetata are aroma de vanilie, importata din Madagascar. Creata de cofetareasa Rosario Wakabayashi, inghetata e acoperita cu ciocolata si unt de cacao. E asezata pe un blat de trufe negre, care contine ciocolata neagra Manjari, 64% cacao si fulgi de cacao Valrhona Gold. O nota luxurianta e data de siropul de sampanie si hibiscus si bezeaua de citrice. Mai are cateva elemente spectaculoase, cum ar fi fluturi din fondant, zahar caramelizat si foite de aur si argint. Cu adevarat un desert unic!

• Acadeaua congelata de 24 de karate - 1.000$

Modul perfect de a te racori si de caldura, si de bani :D Ajuta si la pastrarea siluetei, pentru ca nu are multe calorii. Se gaseste la resortul The Marquis Los Cabos, din Mexic. E o combinatie de foite de aur cu tequila de 1.500$ sticla.

Deserturi scumpe si exotice

• Exotica - 433$

Acest desert indian se gaseste in orasul Lucknow. Se face cadou de sarbatoarea traditionala hidusa Diwali. Contine seminte de pin, sofran si praf de aur.

• Swarnamishtha - 303$

Tot un desert din India, de data aceasta din Dehli, e facut de o cofetarie de lux, cu 46 de angajati. Desertul e foarte popular pentru a fi oferit alaturi de invitatiile la nunta. Cutiile contin sfere verzi, cu fistic italienesc si aur comestibil.

• Mithai Magic de 24 de karate - 130$

Un magazind de lux din Gujarat, India, acopera dulciurile cu foite de aur. Dar nu cel obisnuit, ci aur de 24 de karate! Cele mai populare sunt fructele confiate, imbracate in aur. Nu e chiar ce n-am astepta sa gasim intr-o cofetarie Bucuresti, dar in Asia e un desert foarte popular pentru cei care vor sa faca un cadou special si au fondurile necesare.

Deserturi pentru pamanteni, adica nu de ordinul miilor de dolari ?, se pot gasi in variante super delicioase la multe cofetarii sau ateliere artizanale din Bucuresti. Se pot comanda fie torturi personalizate, fie prajituri din ingrediente premium. E mult mai la indemana, poate chiar mai gustoase si, cu ajutorul imaginatiei, putem visa ca suntem la Tokyo, admirand acel tort cu diamante ?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare