Checul cu branza si migdale este ideal pentru micul dejun sau gustarea de la cafea. Se prepara repede si este foarte gustos. Se serveste ca atare sau cu gem , sosuri de ciocolata sau caramel.
Ingrediente pentru checul cu branza si migdale
- 7 grame drojdie
- 50 ml apa calda
- 320 grame faina
- 20 grame zahar
- sare
- 60 grame unt
- 100 ml lapte cald
- 2 galbenusuri batute.
Pentru umplutura:
- 240 grame mascarpone
- 50 grame zahar
- 20 grame faina
- 1 galbenus
- 10 grame coaja rasa de lamaie
- 10 ml extract de migdale.
Pentru glazura:
- 100 grame zahar
- 10 ml lapte
- 5 ml extract de vanilie
- 100 grame migdale.
Cum se prepara checul cu branza si migdale
Dizolva drojdia in apa calduta. Intr-un bol amesteca 2 cani de faina cu zahar si sare. Adauga untul, drojdia, laptele si galbenusurile. Acopera aluatul si da la rece peste noapte.
In alt bol amesteca ingredientele pentru umplutura. Intr-o tava aseaza aluatul si toarna compozitia. Acopera umplutura cu aluat. Lasa apoi sa creasca timp de o ora.
Da tava la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Pentru glazura amesteca toate ingredientele si toarna cand checul este gata.
Cum se serveste checul cu branza si migdale
Checul cu branza si migdale se serveste ca atare, la o ceasca de cafea.