Checul cu mere si nuci se prepara rapid, este gustos si aromat. Este un desert ideal in sezonul rece, consumat la o ceasca de ceai sau de cafea.
Ingrediente pentru checul cu mere si nuci
- 300 grame faina
- 5 grame scortisoara
- 2 grame bicarbonat de sodiu
- 150 grame zahar brun
- 50 grame zahar alb
- 150 ml ulei
- 4 oua
- 3 mere rase
- 100 grame nuci tocate.
Pentru glazura
- 100 grame unt
- 50 grame zahar brun
- 200 grame crema de branza.
Cum se prepara checul cu mere si nuci
Incinge cuptorul la 170 grade. Intr-un bol, amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul de sodiu. Adauga apoi zaharul, uleiul, ouale si merele. Amesteca foarte bine, astfel incat sa obtii o compozitie cremoasa.
Incorporeaza si nucile si toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptorul incins pentru 45 de minute. Intre timp, pregateste glazura. Intr-un bol, amesteca toate ingredientele, dupa care da la rece glazura obtinuta timp de 30 de minute.
Taie checul pe jumatate, unge prima felie cu jumatate de glazura, apoi adauga restul de glazura deasupra. Poti decora cu cateva stafide sau cu jumatati de nuca.
Cum se serveste checul cu mere si nuci
Checul cu mere si nuci se serveste ca atare.