Checul cu merisoare si mere este dulce-acrisor, aromat si usor de preparat. Este ideal pentru cafeaua sau ceaiul de la micul dejun.
Ingrediente pentru checul cu merisoare si mere
- 100 grame zahar brun
- 5 grame amidon
- 2 grame scortisoara
- 300 grame merisoare tocate
- 5 mere taiate in cubulete
- 100 ml suc de merisoare
- 200 grame faina
- sare
- 5 grame praf de copt
- 2 grame bicarbonat de sodiu
- 50 ml ulei de rapita
- 30 de grame unt
- 5 grame coaja rasa de lamaie
- 150 grame zahar
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 10 ml extract de vanilie
Cum se prepara checul cu merisoare si mere
Intr-o cratita amesteca zaharul brun cu amidonul si scortisoara. Adauga merisoarele, merele si sucul. Lasa pe foc pana incepe sa fiarba, iar sosul se intareste.
Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt bol amesteca uleiul cu untul si coaja de lamaie. Adauga treptat zaharul si amesteca bine. Adauga apoi si oul si amesteca bine.
Incorporeaza treptat si faina, laptele si vanilie. Amesteca bine si toarna intr-o tava. Deasupra toarna sosul de merisoare.
Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Cand este gata, scoate din cuptor si pudreaza cu zahar.
Cum se serveste checul cu merisoare si mere
Checul cu merisoare si mere se serveste ca atare.