Deserturi

#chec # retete cu stafide #retete cu migdale # desert cu coniac

Chec cu migdale, stafide si coniac

Checul cu migdale, stafide si coniac este ideal pentru ocaziile festive. Poate fi preparat si cu o zi inainte, astfel incat toate aromele sa infuzeze bine. Se poate servi cu inghetata sau crema de vanilie.


Ingrediente pentru checul cu migdale, stafide si coniac

 

250 grame de stafide

200 ml coniac

150 grame iaurt

150 ml ulei

3 oua

150 grame faina

100 grame migdale

10 grame praf de copt

100 grame zahar brun

zahar pudra.


Cum se prepara checul cu migdale, stafide si coniac


Intr-un bol amesteca stafidele cu coniacul si lasa la macerat timp de 30 de minute. Intre timp, incinge cuptorul la 180 de grade si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol amesteca iaurtul, uleiul si ouale, dupa care adauga toate ingredientele uscate si amesteca bine. Adauga apoi in amestecul rezultat jumatate din cantitatea de stafide. Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru o ora.

Cand este gata, scoate checul si inteapa-l cu o scobitoare. Toarna apoi restul de stafide si coniac si, la final, pudreaza cu zahar.


Cum se serveste checul cu migdale, stafide si coniac


Checul cu migdale, stafide si coniac se serveste ca atare. Il poti servi si cu inghetata de vanilie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului