Checul cu migdale, stafide si coniac este ideal pentru ocaziile festive. Poate fi preparat si cu o zi inainte, astfel incat toate aromele sa infuzeze bine. Se poate servi cu inghetata sau crema de vanilie.
Ingrediente pentru checul cu migdale, stafide si coniac
250 grame de stafide
200 ml coniac
150 grame iaurt
150 ml ulei
3 oua
150 grame faina
100 grame migdale
10 grame praf de copt
100 grame zahar brun
zahar pudra.
Cum se prepara checul cu migdale, stafide si coniac
Intr-un bol amesteca stafidele cu coniacul si lasa la macerat timp de 30 de minute. Intre timp, incinge cuptorul la 180 de grade si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol amesteca iaurtul, uleiul si ouale, dupa care adauga toate ingredientele uscate si amesteca bine. Adauga apoi in amestecul rezultat jumatate din cantitatea de stafide. Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru o ora.
Cand este gata, scoate checul si inteapa-l cu o scobitoare. Toarna apoi restul de stafide si coniac si, la final, pudreaza cu zahar.
Cum se serveste checul cu migdale, stafide si coniac
Checul cu migdale, stafide si coniac se serveste ca atare. Il poti servi si cu inghetata de vanilie.