Checul cu nuci, curmale si miere este gustarea ideala de la ceai sau cafea. In acelasi timp, reprezinta si o metoda perfecta de a folosi bananele foarte coapte.
Ingrediente pentru checul cu nuci, curmale si miere
- 225 grame faina
- 2 grame scortisoara
- 175 grame unt
- 100 grame zahar
- 30 ml miere
- 2 oua batute
- 2 banane
- 100 grame curmale
- 50 grame nuci
Cum se prepara checul cu nuci, curmale si miere
Incinge cuptorul la 170 de grade. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru chec.
Intr-un bol amesteca faina cu scortisoara, untul, zaharul, 20 de ml de miere si ouale. Zdrobeste bananele si toaca marunt curmalele. Adauga amestectul obtinut in compozitia cu faina, dupa care amesteca totul foarte bine.
Toarna compozitia in tava si deasupra presara nucile. Da tava la cuptor pentru o ora, dupa care, cand este gata, lasa checul sa se raceasca timp de 15 minute. Cat este cald, toarna peste chec restul de miere.
Cum se serveste checul cu nuci, curmale si miere
Checul cu nuci, curmale si miere se serveste ca atare.