Deserturi

#prajitura #desert #chec #rubarba

Chec cu rubarba

Checul cu rubarba are un gust dulce acrisor , foarte aromat. Se prepara foarte repede si este potrivit pentru cafea sau ceai. Il poti servi atat simplu, cat si cu diverse creme si dulceturi .

Ingrediente pentru checul cu rubarba

200 ml lapte 10 ml suc de lamaie 10 ml extract de vanilie 350 grame zahar brun 130 ml ulei 1 ou 300 grame faina 10 grame sare 10 grame biscarbonat de sodiu 300 grame rubarba taiata in cubulete 100 grame nuci 5 grame scortisoara 10 grame unt topit.

Cum se prepara checul cu rubarba

Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt doua tavi pentru chec.

Intr-un bol amesteca laptele cu sucul de lamaie si vanilia. Lasa deoparte 10 minute. In alt bol amesteca 300 grame de zahar brun cu uleiul si oul.

In alt bol amesteca faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Adauga apoi treptat compozitia cu faina peste compozitia cu zahar. Amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt combinate.

Adauga apoi treptat si compozitia cu lapte. Amesteca totul bine. Adauga apoi rubarba si nucile.

Toarna apoi compozitia in tavi. Intr-un bol amesteca 50 grame de zahar cu scortisoara si untul.

Presara aceasta compozitie peste aluat. Da apoi tavile la cuptor pentru 40 de minute.

Cum se serveste checul cu rubarba

Checul cu rubarba se serveste ca atare.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.