Checul cu rubarba are un gust dulce acrisor , foarte aromat. Se prepara foarte repede si este potrivit pentru cafea sau ceai. Il poti servi atat simplu, cat si cu diverse creme si dulceturi .
Ingrediente pentru checul cu rubarba
200 ml lapte 10 ml suc de lamaie 10 ml extract de vanilie 350 grame zahar brun 130 ml ulei 1 ou 300 grame faina 10 grame sare 10 grame biscarbonat de sodiu 300 grame rubarba taiata in cubulete 100 grame nuci 5 grame scortisoara 10 grame unt topit.
Cum se prepara checul cu rubarba
Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt doua tavi pentru chec.
Intr-un bol amesteca laptele cu sucul de lamaie si vanilia. Lasa deoparte 10 minute. In alt bol amesteca 300 grame de zahar brun cu uleiul si oul.
In alt bol amesteca faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Adauga apoi treptat compozitia cu faina peste compozitia cu zahar. Amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt combinate.
Adauga apoi treptat si compozitia cu lapte. Amesteca totul bine. Adauga apoi rubarba si nucile.
Toarna apoi compozitia in tavi. Intr-un bol amesteca 50 grame de zahar cu scortisoara si untul.
Presara aceasta compozitie peste aluat. Da apoi tavile la cuptor pentru 40 de minute.
Cum se serveste checul cu rubarba
Checul cu rubarba se serveste ca atare.