Deserturi

#retete #chec #deserturi #chec cu ulei

Chec cu ulei

Primele lectii de gatit ale oricarei gospodine trebuie sa includa si invatarea unei retete de chec. Noi am ales-o pe cea mai simpla dintre acestea, pe care o poti incerca si tu.

Igrediente pentru chec cu ulei

8 oua

8 linguri ulei

16 linguri zahar

16 linguri faina

100 g fulgi de migdale

1 praf de sare

zahar vanilat

zahar pudra

Cum se prepara checul cu ulei

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu uleiul adaugat treptat, ca la maioneza. Dupa ce se termina uleiul adauga albusurile batute spuma tare, zaharul si faina adaugata in ploaie.

Adauga un praf de sare, omogenizeaza aluatul si parfumeza compozitia cu un plic de zahar vanilat.

Imparte compozitia in doua tavi de chec, presara deasupra fulgii de migdale, apoi da prajitura la copt, in cuptorul preincalzit.

Cum se serveste checul cu ulei

Asteapta ca prajitura sa se raceasca in tava, apoi portioneaz-o pe un platou si pudreaz-o cu zahar.

foto : ouichefcook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare