Deserturi

#retete #chec #dovlecei #deserturi #chec de dovlecei

Chec de dovlecei

Checul de dovlecei se prepara rapid, este gustos si ideal pentru momentele in care ai musafiri neasteptati. Se serveste ca atare.

Ingrediente pentru checul de dovlecei


200 grame unt
200 grame zahar
2 oua
1 dovlecel mare
1 mar
200 grame faina
sare
2 grame praf de copt
5 grame scortisoara
60 grame nuci tocate
80 grame stafide.

Cum se prepara checul de dovlecei

Intr-un bol amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adauga pe rand ouale, amestecand bine. Rade dovlecelul si marul si stoarce bine pentru a inlatura toata apa. Adauga apoi in compozitia cu zahar si unt.

In alt bol amesteca faina, sarea, praful de copt si scortisoara. Adauga si compozitia cu dovlecel. Amesteca bine. Incorporeaza si nucile si stafidele.

Toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru o ora.

Cum se serveste checul de dovlecei

Checul de dovlecei se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare