Deserturi

#chec #retete post #chec de post #glazura ciocolata #dulciuri de post

Chec de post cu glazura de ciocolata

Iata o varianta de post a deliciosului chec cu glazura de ciocolata, care iti va incanta papilele gustative.

Ingrediente pentru checul de post cu glazura de ciocolata

  • 240 ml de bere caramelizata
  • 9 linguri de unt
  • 1 ceasca de pudra de cacao
  • 1 ceasca de faina de grau intreg
  • 1 ceasca de fina alba
  • 1 ceasca de zahar brun
  • 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita de sare de mare
  • 1 1/2 cesti de iaurt vegetal
  • 3/4 ceasca de sirop de artar
  • 3/4 ceasca de zahar pudra
  • 2 linguri de lapte batut din soia

Cum se prepara checul de post cu glazura de ciocolata

Unge o tava pentru chec cu unt si acoper-o cu faina.

Fierbe berea si adauga 8 linguri de unt, amestecand pana se topeste. Incorporeaza 3/4 de ceasca de pudra de cacao si omogenizeaza amestecul. Lasa-l sa se raceasca.

Intr-un bol de marime medie, amesteca faina alba cu cea de grau integral, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare.

Amesteca intr-un alt bol, mai mare, iaurtul vegetal si siropul de artar. Adauga treptat mixul de bere, amestecand continuu. Incorporeaza si amestecul de faina, tot treptat, pentru ca aluatul sa fie omogen.

Adauga coca in tava si coace-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-45 de minute. Lasa-l sa se raceasca complet, inainte de a-l acoperi cu glazura.

Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu praful de cacao ramas si cu laptele batut din soia pana cand amestecul devine cremos. Acopera checul cu glazura obtinuta.

Cum se serveste checul de post cu glazura de ciocolata

Poti servi checul alaturi de o cafea sau de un capuccino cu frisca vegetala. Pentru a-i da un plus de savoare, presara cateva cristale de sare de mare peste glazura, dupa ce s-a racit complet.

Sursa foto: bradleykitchen.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare