Deserturi

#cheesecake la pahar #reteta cheesecake #cheesecake ciocolata si cireste #reteta desert

Cheesecake cu ciocolata si cirese

Cheesecake-ul cu ciocolata si cirese este un desert usor si racoritor de vara pe care il poti prepara atunci cand te pregatesti de o petrecere sau cand iti doresti sa le faci o surpriza delicioasa celor dragi intr-o dupa-amiaza de weekend.

Ingrediente pentru cheesecake cu ciocolata si cirese:

200 gr biscuiti cu cacao
100 gr unt topit
375 gr crema de branza
125 gr smantana
100 gr zahar pudra
2 oua
1 lingurita pasta de vanilie
70 gr ciocolata neagra, maruntita
70 gr zahar pudra
100 gr cirese
1 albus de ou, batut

Cum se prepara cheesecake cu ciocolata si cirese:

Marunteste bine biscuitii, dupa care amesteca-i cu untul topit. Adauga pasta obtinuta intr-un recipient pentru cheesecake, preseaza bine si da la frigider timp de 30 minute.

Preincalzeste cuptorul la 160 C. Intre timp, amesteca intr-un vas crema de branza, smantana si zaharul pudra pana obtii o compozitie omogena. La final, adauga vanilia si ouale intregi. Adauga crema in recipientul scos de la frigider si presara cu bucatele de ciocolata. Da la cuptor timp de 25-30 minute.

Ia cate o cireasa si da-o usor prin albusul batut, apoi prin zahar pudra. Cand toate ciresele sunt gata, asaza-le pe cheesecake.

Cum se serveste cheesecake cu ciocolata si cirese:

Serveste cheesecake cu ciocolata si cirese cu cateva cupe de inghetata.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului