Deserturi

#cheesecake #retete Cheesecake #deserturi #cheesecake cu cafea #cheesecake cu lichior de cafea

Cheesecake cu lichior de cafea

Iti plac deserturile cu aroma de cafea? De ce nu incerci o reteta delicioasa si racoroasa de cheesecake cu lichior de cafea? Se prepara usor si poate inlocui cu succes un tort.

Ingrediente:

  • 200 grame biscuiti graham
  • 180 grame zahar
  • 6 linguri unt
  • 3 linguri lichior de cafea
  • 1 lingura cafea instant
  • 4 4 cutii crema de branza Philadelphia
  • 2 linguri faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4  oua

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Pune biscuitii in robot impreuna cu 40 grame zahar si mixeaza compozitia pana se sfaramiteaza. Adauga apoi zaharul si untul topit si amesteca totul foarte bine.

Unge o forma de tort cu inel detasabil de 22-25 cm cu unt si pune compozitia de biscuiti in aceasta. Preseaza biscuitii foarte bine (cu ajutorul unui pahar sau a unei cani) pana obtii un blat compact si uniform. Coace blatul timp de 10 minute, apoi scoate-l imediat din cuptor.

Intr-o ceasca amesteca lichiorl de cafea si cafeaua instant, pana obtii o compozitie fina si usor spumoasa.

Intr-un vas incapator adauga crema de branza, zaharul ramas, esenta de vanilie si faina si amesteca totul foarte bine, pana obtii o crema spumoasa. Adauga ouale pe rand, amestecand la viteza mica, pana se incorporeaza bine fiecare ou. La sfarsit incorporeaza in compozitie amestecul de cafea prepatat anterior.

 

Adauga crema obtinuta peste blatul de biscuiti. Coace cheesecake-ul timp de o ora, o ora si 10 minute. Lasa prajitura sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi pune-o la frigider minim 4 ore.

Cum se serveste:

Orneaza cheeseckake-ul dupa preferinte cu boabe de cafea sau nuci, migdale, ori alune. Serveste cheesecake-ul rece, alaturi de o cana de cafea sau un pahar cu lichior de ciocolata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului