Deserturi

#oua #unt #lapte #iaurt #verdeata #branza #placinta #cherdele

Cherdele, placinta cu branza si verdeata din Dobrogea

Cherdelele sunt placinte cu branza si verdeata traditionale in zona Dobrogei si a Deltei. Aceasta reteta este usor de realizat, iar rezultatul este unul gustos. Cherdelele se pot prepara si cu restul de aluat de la paine sau alte prajituri pe care le faci in casa.

 

Ingrediente pentru cherdele

 

  • 200 grame apa
  • sare
  • un cubulet drojdie
  • 500 grame faina
  • 500 grame branza
  • 7 oua
  • 3 legaturi verdeata
  • 400 grame iaurt sau lapte dulce
  • unt.

 

Cum se prepara cherdelele

 

Pentru a prepara aceasta placinta cu branza si verdeata, se face intai un aluat. Din apa, faina, drojdie si sare se realizeaza o coca. Cand este gata, coca se lasa la dospit pana creste. Cat timp creste aluatul, se prepara umplutura : intr-un castron se amesteca branza cu verdeata tocata si 4 oua.

Cand coca a dospit, se intinde in foi egale. Foile se umplu cu umplutura de branza si verdeata. Cand sunt gata umplute, foile se taie in bucati si se aseaza in tava. Tava de copt trebuie unsa in prealabil cu unt.

Bucatile de placinta se aseaza in tava si se ung si ele cu putin unt pe deasupra. Se tin la cuptor timp de 20-30 de minute. Cand este aproape coapta, placinta se scoate din cuptor si se unge cu un amestecul de lapte si restul de oua. Dupa ce s-a uns placinta, se da din nou la cuptor pana se rumeneste.

 

Cum se servesc cherdelele

 

Placinta se serveste calda.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.