Ingrediente pentru cinnamon rolls
- 1 pachet aluat de patiserie
- 170 g unt nesarat
- 120g zahar brun
- 60g zahar tos
- 1 si ½ linguri scortisoara
- ½ lingurita nucsoara proaspat rasa
- 1 galbenus de ou (pentru uns)
Cum se prepara cinnamon rolls
Preincalzeste cuptorul al 180oC. Unge o tava mare cu unt.
Intr-un castron adauga untul topit, zaharul brun, zaharul tos, scortisoara si nucsoara si mixeaza foarte bine, pana cand zaharul de topeste. Lasa compozitia la frigider pana devine cremoasa, apoi mixeaza totul foarte bine, pana devine spumoasa.
Unge aluatul cu unt si ruleaza apoi aluatul cu grija si taie-l in bucati egale de apoximativ 4 centimetri grosime.
Asaza rulourile obtinute in tava, la o distanta de aproximativ jumatate de centimetru. La final, bate galbenusul bine si unge aluatul cu acesta.
Coace rulourile timp de 20-25 de minute sau pana devin aurii.
Intre timp pregateste glazura. Intr-un bol pentru mixer adauga smantana, vanilia si zaharul. Mixeaza totul pana obtii o crema spumoasa.
Cand rulourile sunt gata, scoate-le din cuptor si rastoarna-le rapid intr-o alta tava. Partea de jos va fi siropoasa si daca le lasi in tava caramelul se va intari si nu le vei mai putea scoate.
Cum se servesc cinnamon rolls
Serveste-le calde, sau reci, alaturi de o cana de cafea sau o cana cu lapte.
Sursa foto: tastingtable.com