Cand vine iarna, mirosul de mirodenii este o placere imensa. De aceea cinnamon rolls sunt o varianta de bucurie dulce cu miros de scortisoara pe care nu vrei sa o ratezi. Iata cum anume le poti prepara chiar la tine acasa:
Ingrediente pentru cinnamon rolls
Pentru aluat:
- 1 cupa de lapte cald
- 2 ½ lingurite de drojdie
- 2 oua mari la temperatura camerei
- 1/3 cupa de unt topit la temperatura camerei
- 4 ½ cupa de faina
- 1 lingurita de sare
- ½ cupa de zahar granulat
Pentru umplutura:
- ½ cupa de unt aproape topit
- 1 cupa de zahar brun
- 2 linguri de scortisoara
Pentru glazura:
- 170 de grame smantana pentru gatit
- 1/3 cupa de unt
- 2 cupe de zahar praf
- ½ linguri de extract de artar sau vanilie
Cum se prepara cinnamon rolls
Intr-un bol se pune laptele si drojdia si apoi se adauga ouale, untul, sarea si zaharul. Incorporeaza apoi faina si amesteca cu un mixer pana cand obtii o compozitie omogena. Se lasa sa se dospeasca timp de 5 minute.
Se bate cu mixerul la viteza medie aproximativ 5 -7 minute. Aluatul este lipicios. Nu fii tentat sa adaugi si mai multa faina.
Se unge un bol cu ulei. Se asaza aluatul in acesta si se acopera cu hartie de copt. Se lasa intr-un loc calduros sa creasca pana cand isi dubleaza cantitatea. Dureaza aproximativ 30 minute si nu este bine sa creasca mai mult de atat pentru ca melcii de scortisoara or sa fie aerati.
Pentru umplutura, intr-un bol mediu se amesteca untul moale, zaharul brun si scortisoara pana obtii o compozitie omogena. Se lasa deoparte.
Se ia aluatul si se adauga faina pe un facalet cu care se intinde sub forma unui dreptunghi. Se pune peste foaia de aluat si se intinde astfel incat sa ajunga pe toata suprafata.
Din aluatul intins se formeaza un rulou si se taie in 12 bucati egale., care se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa bine cu unt, pentru a nu se lipi.
Se acopera tava sau forma cu un prosop de bucatarie curat si se lasa sa creasca timp de 20 de minute.
Desertul se adauga in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si se coace timp de aproximativ 20 de minute, sau pana cand rulourile sunt rumenite la suprafata si bine patrunse in interior.
In timp ce acestea sunt la cuptor se prepara glazura mixand foarte bine smantana, untul, scortisoara si zaharul pudra. Glazura se toarna peste rulourile proaspat scoase din cuptor.
Se lasa desertul sa se raceasca complet inainte de a fi scos din forma si servit.