Prepara un desert savuros, care sa iti aduca aminte de copilarie: ciocolata de casa cu fistic. Aceasta are o aroma de neuitat si iti va incanta papilele gustative cu gustul sau savuros. In plus, se pregateste si foarte usor, fara coacere.
Ingrediente pentru ciocolata de casa cu fistic:
- 150 g unt
- 300 g ciocolata neagra faramitata
- 2 linguri de sirop de zahar
- 1 lingura de coniac
- 100 g biscuiti digestivi
- 3/4 ceasca de alune prajite
- 3/4 ceasca fistic
- 5 smochine uscate, taiate marunt
- 1/2 cana de cirese
- cacao
Cum se prepara ciocolata de casa cu fistic:
Mai intai tapeteaza o tava cu hartie de copt si ai grija ca marginile sa iasa in afara.
Amesteca untul cu ciocolata, siropul si coniacul intr-o cratita medie si pune-le sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic, pana cand se omogenizeaza.
Pune biscutii digestivi intr-un castron mai mare, adauga peste ei alunele, fisticul, smochinele si ciresele si amesteca-le bine cu ciocolata. Toarna compozitia in tava si acopera vasul cu hartie de copt, apoi da-l la frigider pentru 12 ore.
Cum se serveste ciocolata de casa cu fistic:
Ciocolata cu fistic se serveste la temperatura camerei, presarata cu cacao.
Sursa foto: taste.com.au