Ingrediente pentru cirese invelite in ciocolata
- 60 de cirese proaspete
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de sirop de porumb
- 2 cesti de zahar pudra
- 1 kg ciocolata
Cum se prepara ciresele invelite in ciocolata
Spala ciresele si asaza-le pe un servetel sa se usuce. Intr-un bol mediu, amesteca untul tinut la temperatura camerei cu siropul de porumb, pana cand compozitia devine moale si cremoasa. Adauga zaharul pudra si pune compozitia la racit pentru cateva minute.
Inveleste fiecare cireasa in cate o lingurita din mixul obtinut si raceste-le pana cand se intareste putin invelisul.
Topeste ciocolata la foc mic si scufunda fiecare cireasa in ea. Asaza-le apoi pe platouri acoperite cu hartie de copt si lasa-le la racit pana cand devin complet solide.
Cum se servesc ciresele invelite in ciocolata
Acest desert, asemanator bomboanelor de ciocolata, poate fi servit ca atare alaturi de cafea si ceai sau poate fi folosite drept decor pentru torturi si prajituri.
Sursa foto: stepbystep.com