Deserturi

#retete clafoutis #clafoutis cu cirese #clafoutis # retete cirese #deserturi #prajituri #cirese

Clafoutis cu cirese, prajitura verii

Claufotis cu cirese este prajitura perfecta pentru zilele calduroase de vara. Este usora si poate fi savurata rece, de la frigider, pentru a te racori in zilele caniculare. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente pentru clafoutis cu cirese

  • 600 g cirese
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 125 g faina
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4-5 picaturi esenta de vanilie
  • 60 g unt
  • un praf de sare
  • un plic de zahar vanilat

Cum se prepara clafoutis cu cirese

Spala ciresele bine si scoate-le samburii. Le poti lasa si cu samburi daca doresti. Acestia ii vor da o aroma mai intensa de cirese.

Unge o tava rotunda, din ceramica, cu putin unt si adauga ciresele in aceasta.

Intr-un vas incapator adauga ouale si laptele si bate-le bine cu mizerul, pana la omogenizare. Adauga faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie si esenta de vanilie. La final adauga si untul topit, si racit la temperatura camerei, impreuna cu un praf de sare. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia obtinuta peste cirese. Coace prajitura timp de 25-30 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius.

Cum se serveste clafoutis cu cirese

Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Serveste feliile de clafoutis, presarate cu zahar pe deasupra. Poti servi alaturi o cupa de inghetata de vanilie sau de cirese.

Sursa foto: levanacooks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare