Deserturi

#smochine #desert #clafoutis #retete smochine

Clafoutis cu smochine si anason

Clafoutis cu smochine si anason este un desert delicat, gustos si aromat. Este ideal in zilele racoroase de toamna. Se serveste simplu sau cu frisca.


Ingrediente pentru clafoutis cu smochine si anason

 

  • 20 smochine
  • 30 grame unt
  • 20 ml miere
  • 100 grame migdale prajite
  • 5 grame seminte de anason
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 baton de vanilie
  • 3 oua
  • 150 grame smantana
  • 150 ml lapte
  • 100 grame zahar
  • 60 grame faina
  • 10 ml coniac
  • 1 praf de sare


Cum se prepara clafoutis cu smochine si anason


Unge cu un o tava si tapeteaza cu zahar. Intr-o cratita incinge untul. Adauga mierea, jumatate din semintele de vanilie si amesteca. Adauga smochinele feliate, putina sare, semintele de anason si lasa pe foc timp de 5 minute.

Toarna amestecul in tava si deasupra adauga migdalele prajite maruntite.

Intr-un bol amesteca ouale, restul de seminte de vanilie, coaja de lamaie, zaharul, smantana, laptele si coniacul. Amesteca bine. Adauga apoi si faina si sarea si amesteca bine.

Toarna compozitia peste smochine si da la cuptor pentru 40 de minute. Inainte de a servi lasa sa se raceasca 10 minute. Pudraza cu zahar.


Cum se serveste clafoutis cu smochine si anason


Clafoutis cu smochine si anason se serveste cu frisca.

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare