Deserturi

#clatite #afine

Clatite americane cu afine

Vrei sa incerci o reteta de clatite americane ? Pregateste o varianta delicioasa de clatite cu afine, care iti vor face dimineata mai frumoasa.


Ingrediente pentru clatitele cu afine:

 

  • 2 cani de faina pentru copt
  • 4 lingurite de praf de copt
  • 0,5 lingurita sare
  • 4 oua, separate albusurile de galbenusuri
  • 2 cani de lapte batut
  • 4 linguri unt nesarat, topit si racit
  • 2 cani pline cu afine (proaspete sau inghetate)
  • 0,5 lingurita crema tartar
  • unt pentru a unge tigaia de clatite.

 


Cum se prepara clatitele cu afine:



Intr-un castron mare combina faina, praful de copt si sarea. Amesteca-le bine, apoi da-le deoparte.

Intr-un alt castron bate galbenusurile de ou cu laptele batut pentru a se amesteca. In alt bol bate albusurile de ou pana devin ca o spuma, adauga crema tartar. Continua sa bati pana cand atunci cand ridici telul raman in urma varfuri consistente. Da vasul deoparte.

Adauga amestecul de albus peste mixul de faina si amesteca usor cu o furculita pana cand faina este bine amestecata. Incorporeaza untul topit si racit. Aluatul rezultat ar trebui sa fie plin de bulgari. Nu amesteca mult in plus, insa adauga-l usor in albusurile batute.

Incalzeste tigaia pentru clatite si unge-o usor cu unt inainte de a pune fiecare parte de aluat de clatite. Toarna aluatul astfel incat sa obtii niste cercuri pline.

Imediat pune intre sase si opt afine in fiecare clatita. Lasa-le sa se prajeasca pe fiecare parte. Testeaza sa vezi daca o clatita este facuta cu ajutorul unei scobitori si intorcandu-le cu o spatula. Lasa-le pe fiecare parte pana cand au o culoare aurie-maronie pe fiecare parte.



Cum se servesc clatitele cu afine:



Se servesc imediat, insa daca s-au racit, le poti reincalzi.
Le poti pune deasupra putin sirop.

Pofta buna!



Sursa foto : scentdeals.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului