De ce ingrediente ai nevoie:
- 500 gr inghetata
- topping de ciocolata (sau fructe)
- 1 litru de lapte
- 200 gr faina
- 2 oua
- 3 pliculete de zahar vanilat
- 5 linguri de zahar
- 1 praf de scortisoara
- 1 praf de sare
- 1 sticluta esenta de rom
- Cateva linguri de ulei.
Cum se prepara:
- Laptele se pune intr-un bol mare de plastic, dupa care se adauga, rand pe rand, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, esenta de rom, sarea, ouale si 3 linguri de ulei. Se amesteca bine cu mixerul, iar apoi se toarna in ploaie faina in timp ce se amesteca in mod continuu.
- Se incinge o tigaie intinsa, se unge cu putin ulei, dupa care se toarna cate un polonic din compozitia formata si se coace pe ambele parti.
- Cand clatitele sunt gata, se lasa aproximativ 10 minute la racit, dupa care se umple fiecare cu inghetata (aproximatov o lingura – dar se poate pune mai mult sau mai putin in functie de preferinte ).
- Se aseaza clatitele pe o farfurie, iar apoi se orneaza cu topping.
- Platoul se poate infrumuseta cu cateva frunze de menta, doua – trei fructe mici (cirese, capsune etc) sau cu o alta cupa de inghetata.