Deserturi

#retete cornulete #cornulete de post #retete de post #cornulete #cornulete cu bors

Cornulete cu bors, desertul ideal in post

Vrei sa te delectezi cu niste cornulete delicioase, de post? Incearca sa prepari cornuletele cu bors. Sunt foarte fragede si ti se vor topi in gura.

Ingrediente pentru cornulete cu bors

  • 400g de faina
  • 25g de drojdie
  • 150 ml de ulei
  • 100 ml de bors
  • 3-4 linguri de apa calda
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie

Pentru umplutura:

  • rahat
  • gem de fructe
  • nuca de cocos (sau nuca normala)

Cum se prepara cornuletele cu bors

Intr-un bol amesteca borsul, drojdia, sarea, esenta de vanilie si apa pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi coaja de lamaie si uleiul si incorporeaza, treptat, faina. Amesteca bine pana obtii un aluat dens, usor de manevrat.

Lasa aluatul la dospit, intr-un loc cald, timp de jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul.

Intinde apoi aluatul pe o suprafata de lucru, pudrata cu faina. Taie aluatul in forma de triunghiuri, de marimea dorita.

Pentru umplutura, prepara un amestec de gem si nuca de cocos sau nuca normala si taie rahatul cuburi potrivite (cat sa fie invelite de aluat).

Umple unele cornulete cu rahat si pe altele cu gem. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca apoi pudreaza-le cu zahar pudra, daca doresti.

Cum se servesc cornuletele cu bors

Cornuletele de post cu bors pot fi servite alaturi de o cafea neagra sau de un ceai cald cu mar si scortisoara.

 

Sursa foto: perfecte.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare