Ingrediente pentru cornulete cu gem si nuca:
- 225 gr faina alba
- 45 gr faina
- 150 gr smantana acra
- 180 gr unt rece
- 1 ou
- sare
- gem (orice gem, dupa preferinte)
- nuca
- zahar pudra
Cum se prepara cornuletele cu gem si nuca
Amesteca faina cu untul pana la omogenizare. Adauga smantana, sarea si oul si framanta foarte bine pana obtii un aluat omogen. Imparte aluatul in patru si inveleste-l in foli de plastic. Da aluatul la frigider pentru cateva ore.
Intre timp curata nuca si tai-o cat mai marunt. Amesteca nuca cu gemul. Lasa nuca sa absoarba lichidul din gem cat timp aluatul mai sta la frigider.
Intinde aluatul subtire si taie-l in triunghiuri egale. Pune gem cu nuci pe fiecare triunghi si ruleaza cornuletele. Asazale in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le timp de 15-7 minute la 200 de grade.
Cand sunt gata, tavaleste-le prin zahar pudra, cat inca sunt fierbinti si asaza-le pe un gratar pana se racesc.
FOTO: a1.ro