Deserturi

#retete paste #retete cozonac #unt #scortisoara

Cozonac cu scortisoara

Cozonacul cu fumat si potrivit pentru sarbatoarea pascala.

Ingrediente pentru cozonac cu scortisoara
 

  • ½ cana unt
  • 2 1/3 cani zahar
  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 3 cani faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri scortisoara macinata
     

Cum se prepara cozonacul cu scortisoara
 

Pune peste unt 2 cani de zahar si amesteca, astfel incat sa obtii o pasta. Adauga apoi cate un ou, batand bine, sa se combine.
Amesteca laptele cu extractul de vanilie.

Intr-un alt castron, pune faina, praful de copt si sarea. Amesteca compozitiile treptat, pentru a se omogeniza. Adauga apoi restul de zahar amestecat cu scortisoara. Toarna apoi intr-o tava unsa si tapetata bine si da-o la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru o ora si un sfert.
 

Cum se serveste cozonacul cu scortisoara
 

Se serveste dupa ce a ajuns la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului