Deserturi

#nuca de cocos #dulciuri #desert #caramel #crema de caramel

Crema de caramel cu nuca de cocos

Vrei sa pregatesti familiei tale un desert cremos si exotic, atunci iti recomandam o reteta savuroasa de crema de caramel cu nuca de cocos.


Ingrediente pentru crema de caramel cu nuca de cocos:

  • 60 ml de apa
  • 315 g zahar pudra
  • 125 crema de caramel
  • 400 ml lapte de cocos
  • 375 ml lapte
  • 6 oua

 

Cum se prepara crema de caramel cu nuca de cocos:

Amesteca apa cu 200 de g de zahar intr-o cratita medie si pune-o pe foc pentru aproximativ 5 minute, pana cand zaharul se dizolva complet.

Dupa aceea da focul mai tare si lasa compozitia sa clocoteasca, apoi stinge-o si adauga in ea crema de caramel. Amesteca bine si pune compozitia in sase cupe.

Amesteca restul de zahar cu laptele de cocos, laptele si ouale intr-un castron mare. Strecoara compozitia printr-o sita fina si toarn-o peste crema de caramel din cupe.

Pune cupele intr-o cratita cu apa clocotita, apoi baga-le la cuptor pentru 30 de minute. Lasa-le sa se raceasca putin, acopera-le cu o folie de plastic si pune-le la frigider.


Cum se serveste crema de caramel cu nuca de cocos:

Crema de caramel se serveste rece, presarata cu nuca de cocos si putina cacao.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare