crema de zahar ars este un desert racoros, perfect pentru zilele fierbinti de vara.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 1 litru de lapte
- 6 oua
- 1 cana de zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- o lingurita esenta de rom.
Cum se prepara:
- Jumatate de cana de zahar se topeste intr-o oala si se tapeteaza peretii acesteia cu zaharul topit, dupa care se lasa la racit.
- Se amesteca ouale cu zaharul vanilat si se bat spuma.
- Ouale batute se amesteca apoi cu laptele (incalzit in prealabil), se adauga restul de zahar, esenta de rom si se omogenizeaza bine cu mixerul.
- Amestecul se toarna in cratita cu zaharul topi si se baga la cuptor pana prinde o culoare maronie (aproximativ 30 de minute).
- Dupa ce este scoasa de la cuptor, crema de zahar ars trebuie lasata la racit si bagata apoi in frigider.
Cum se servete:
- Crema de zahar ars se serveste rece, eventual cu putina frisca pe deasupra.