Deserturi

# creme brulee #creme brulee ghimbir #creme brulee lime #reteta creme brulee #creme brulee aromata

Creme brulee cu lime si ghimbir

Nu stii ce desert sa prepari la sfarsit de saptamana? Prepara pentru cei dragi un desert racoros care ii va impresiona datorita aromei de lime si  ghimbir. Gustul dulce-acrisor si aromat al acestui creme brulee ii va impresiona chiar si pe cei mai mofturosi musafiri.

Ingrediente pentru creme brulee cu lime si ghimbir

  • 500 g smantana;
  • 100 g smantana lichida;
  • 2 frunze de lime;
  • suc 1 lime;
  • putina coja lime, rasa;
  • 1 lingurita extract natural de vanilie;
  • 2 linguri ghimbir, ras fin;
  • 120 g zahar pudra;
  • 6 galbenusuri.

Cum se prepara creme brulee cu lime si ghimbir

Seteaza cuptorul la 170 de grade Celsius, pune smantana la fiert la foc mediu si adauga vanilia si frunzele de lime. Cand a dat in clocot, redu focul la minim si continua sa fierbi timp de 3 minute, apoi opreste focul.

Amesteca galbenusurile cu 60 g de zahar, apoi adauga in crema de smantana ghimbirul, coaja si sucul de lime. Trece crema printr-o sita pentru a elimina cojile de lime si ghimbir, apoi toarna compozitia in sase vase de copt (Ramekin) si pune-le intr-o tava adanca. Adauga apa fiarta in tava, cat sa ajunga la jumatatea inaltimii vaselor. Acopera-le totul cu folie de aluminiu si coace timp de 30 de minute.

Cum se serveste creme brulee cu lime si ghimbir

Creme brulee cu lime si ghimbir se serveste cu zahar pudra caramelizat. Pentru a obtine zaharul aramelizat trebuie doar sa-l presari deasupra prajiturii si apoi sa o coci timp de 1 minut fara a o mai acoperi.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare