Foloseste piersicile proaspete ale verii pentru a pregati un desert decadent si gustos: creme brulee cu piersici. Este un desert apetisant si rapid, pe care il poti face indiferent de ocazie.
Ingrediente pentru creme brulee cu piersici
- 3 piersici proaspete
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 cana frisca
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita vanilie
- 1/3 cana zahar brun
-
1/2 cana nuci tocate .
Cum se prepara creme brulee cu piersici
Spala bine piersiciletext, decojeste-le si apoi taie-le in bucati. Aseaza-le intr-o tava de copt cu fata taiata in jos, apoi toarna peste ele suc de lamaie. Fierbe fructele cam 6 minute, pana cand incep sa-si schimbe culoarea la margine.
Pune intr-un castron frisca, zaharul si vanilia si amesteca bine. Intoarce invers piersicile, cu fata taiata in sus, apoi pune in ele compozitia de frisca. Presara peste ele zahar brun. Lasa-le pe foc 5 minute pana cand zaharul se caramelizeaza.
Cum se serveste creme brulee cu piersici
Se presara nuca pe deasupra piersicilor si apoi se serveste.