Deserturi

#clatite #retete #deserturi #crepes suzette #clatite frantuzesti

Crepes Suzette

Desert specific bucatariei frantuzesti, crepes suzette se pregateste destul de simplu daca ai o reteta potrivita la indemana.

Ingrediente pentru crepes suzette

500 ml lapte gras

3 oua

300 g faina

1 plic zahar vanilat

ulei (pentru uns tigaie)

2-3 portocale (curatate)

150 g zahar tos

40 g coniac

Cum se prepara crepes suzette

Pregateste mai intai un aluat de clatite, din faina, lapte si oua, la care adaugi un plic de zahar vanilat, pentru aroma. Pastreaza alautul la rece, apoi pregateste foile de clatite.

Pregateste umplutura pentru crepes suzette. Pune zaharul tos la topit, adauga apoi felii de portocale, curatate si taiate. Stinge sosul de portocale cu putin coniac.

Umple clatitele cu sosul de portocale si impacheteaza-le dupa preferinta, in forma de saculeti sau batistuta.

Cum se servesc crepes suzette

Serveste crepes suzette cu decor de frisca si ai grija sa le flambezi chiar inainte de servire.

Foto: dmcuisine.unblog.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare