Desert specific bucatariei frantuzesti, crepes suzette se pregateste destul de simplu daca ai o reteta potrivita la indemana.
Ingrediente pentru crepes suzette
500 ml lapte gras
3 oua
300 g faina
1 plic zahar vanilat
ulei (pentru uns tigaie)
2-3 portocale (curatate)
150 g zahar tos
40 g coniac
Cum se prepara crepes suzette
Pregateste mai intai un aluat de clatite, din faina, lapte si oua, la care adaugi un plic de zahar vanilat, pentru aroma. Pastreaza alautul la rece, apoi pregateste foile de clatite.
Pregateste umplutura pentru crepes suzette. Pune zaharul tos la topit, adauga apoi felii de portocale, curatate si taiate. Stinge sosul de portocale cu putin coniac.
Umple clatitele cu sosul de portocale si impacheteaza-le dupa preferinta, in forma de saculeti sau batistuta.
Cum se servesc crepes suzette
Serveste crepes suzette cu decor de frisca si ai grija sa le flambezi chiar inainte de servire.
Foto: dmcuisine.unblog.fr
#clatite #retete #deserturi #crepes suzette #clatite frantuzesti
Crepes Suzette
Crepes Suzette Desert specific bucatariei frantuzesti, crepes suzette se pregateste destul de simplu daca ai o reteta potrivita la indemana.- 2012-06-26 2012-06-26
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa