Deserturi

#retete #cocos #deserturi #crumble # cireste #crumble cu cirese

Crumble cu cirese si cocos

Prajiturile de tip crumble se pot pregati foarte usor, iar reusita este garantata chiar si pentru cei mai putin priceputi in bucatarie.

Ingrediente pentru crumble cu cirese si cocos

1/2 kg cirese (sau alte fructe de sezon)

3 linguri sirop de artar

120 g faina alba

80 g fulgi de nuca de cocos

100 g unt

2 linguri malt de grau

1 praf de sare

scortisoara (optional)

Cum se prepara crumble cu cirese si cocos

Spala ciresele, scoate-le samburii si toarna peste acestea cele trei linguri de sirop de artar.

Pune intr-un castron faina, fulgii de nuca de cocos, untul, maltul si un praf de sare. Amesteca aceste ingrediente cu buricele degetelor, pana obtii un aluat sfaramicios.

Pune ciresele pe fundul unui vas termorezistent si aseaza deasupra aluatul sfaramat, distribuindu-l uniform pe toata suprafata vasului.

Pune prajitura la copt, la foc mediu (180 grade), circa 20 de minute, pana aluatul se rumeneste.

Cum se serveste crumble cu cirese si cocos

Serveste crumble cu cocos si cirese atat calda, cat si rece. Presara, dupa gust, putina scortisoara.

Foto : carenblair.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului