Ingrediente pentru crumblelul de gutui
- 100g unt nesarat
- 110g zahar
- 2 linguri miere
- 2 gutui mari, taiate in sferturi(cu cototul inepartat).
Pentru crumble
- 110g zahar
- 90g fulgi de ovaz
- 4 linguri faina
- 100g alune tocate marunt
- 100 g unt nesarat
Cum se prepara crumblelul de gutui
Intr-o tigaie adauga untul, zaharul si mierea si pune-le la foc mic. Amesteca continuu pana cand ingredientele se topesc si incep sa se formeze bule de aer.
Intre timp taie gutuiele in sperturi si indeparteaza cotorul. Taie apoi fiecare sfert in cubulete de aproximativ1,5 cm grosime. Adauga-le peste sirop, laturi de un praf de sare si amesteca continuu pana cand se inmoaie si prind o culoare rozalie.
Intr-un castron amesteca zaharul, sarea, fulgii de ovaz, faina si alunele. Adauga untul si cu ajutorul mainii framata foarte bine aluatul pana compozitia este omogena, dar sfaramicioasa.
Adauga gutuile intr-un vas de yena sau intr-o tava normala si presara deasupra aluatul preparat.
Coace totul la cuptorul incins la 180oC timp de 35 de minnute sau pana cand aluatul devine auriu-maroniu.
Cum se serveste crumblelul de gutui
Serveste crumblelul alaturi de o cupa de inghetata de vanielie. Desertul poate fi servit atat rece cat si cald.
Sursa foto: topinspired.com