Daca iti plac floricelele poti face un desert pornind de la ele. Combina floricelele cu fructe precum ciresele sau caisele si poti obtine cuburi lipicioase si dulci, pe placul copiilor.
Ingrediente pentru cuburi de si
- 10 cani floricele
- 3/4 cana cirese confiate
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana + 2 linguri apa
- 1/2 cana caise conservate
- 1/4 cana sirop de porumb
-
1/2 lingurita suc de lamaie.
Cum se prepara cuburile de floricele si caise
Amesteca floricelele si ciresele intr-un castron. Pune intr-o tigaie zaharul, apa, caisele, siropul si sucul de lamaie. Lasa compozitia pe foc pana cand da in clocot. Amesteca mereu, astfel incat zaharul sa se dizolve. Tine pe foc pana cand obtii o compozitie groasa , vascoasa.
Toarna compozitia din tigaie treptat in castronul cu floricele si caise, amestecand. Intinde apoi noua compozitie intr-o tava unsa putin cu ulei, apoi lasa sa se raceasca. Se pot adauga la aceasta compozitie si alte ingrediente precum sunt bombonelele, ciocolata etc.
Cum se servesc cuburile de floricele si caise
Se taie in cubulete sau in forma dorita si se servesc.