Deserturi

#bezele de casa #preparare bezele #retete bezele #deserturi #dulciuri # bezele

Cum sa faci bezele de casa

Bezelele sunt un desert pufos, gustos, care ti se topeste in gura! Sunt si o idee excelenta si pentru familiile cu copii, deoarece acestia se topesc dupa un asemenea deliciu! Iata cum le poti prepara la tine acasa, cu ajutorul unei retete usoare.

Ingrediente pentru bezele

  • 250 gr de zahar pudra
  • cateva picaturi de esenta de vanilie
  • 4 albusuri
  • sare
  • colorant alimentar

Cum se prepara bezelele

Pune albusurile intr-un castron pentru mixer si adauga un praf de sare, apoi mixeaza la viteza maxima pana obtii o supma foarte tare.  Adauga treptat zaharul pudra si continua sa mixezi pana cand incorporezi tot zaharul in albusuri.

Daca vrei ca bezelele sa fie colorate, adauga una, doua picaturi de colorant alimentar.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unui cornet, sau a unei linguri pune bezelele la o distanta de 2 cm intre ele, pentru a nu se lipi.

Adauga tava in cuptorul preinclzit in prealabila la 110oC. Coace-le la foc mic aproximativ ora, pana se intaresc.

Cans sunt gata, scoate-le pe un un platou si lasa-le sa se raceasca, inainte de a le servi.

Sursa foto: krissys-creation.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului