Ingrediente pentru bezele
- 250 gr de zahar pudra
- cateva picaturi de esenta de vanilie
- 4 albusuri
- sare
- colorant alimentar
Cum se prepara bezelele
Pune albusurile intr-un castron pentru mixer si adauga un praf de sare, apoi mixeaza la viteza maxima pana obtii o supma foarte tare. Adauga treptat zaharul pudra si continua sa mixezi pana cand incorporezi tot zaharul in albusuri.
Daca vrei ca bezelele sa fie colorate, adauga una, doua picaturi de colorant alimentar.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unui cornet, sau a unei linguri pune bezelele la o distanta de 2 cm intre ele, pentru a nu se lipi.
Adauga tava in cuptorul preinclzit in prealabila la 110oC. Coace-le la foc mic aproximativ ora, pana se intaresc.
Cans sunt gata, scoate-le pe un un platou si lasa-le sa se raceasca, inainte de a le servi.
Sursa foto: krissys-creation.com