Deserturi

#retete prajitura mere #prajitura simpla cu mere # prajitura cu mere #prajitura #desert

Cum sa faci cea mai simpla prajitura cu mere

Pufoasa, dulce si foarte aromata. Asa poate fi descrisa, pe scurt, prajitura cu mere cel mai simplu de preparat.
Pufoasa, dulce si foarte aromata. Asa poate fi descrisa, pe scurt, prajitura cu mere cel mai simplu de preparat.

Ingrediente pentru prajitura cu mere

  • 6 mere
  • 350 g zahar
  • 300 g unt
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de scortisoara
  • 100 g miez de nuca

Cum se prepara prajitura cu mere

Taie patru mere curatate in felii subtiri. Intr-o tigaie de teflon adauga 100 de grame de zahar si lasa-l sa se caramelizeze putin, apoi aseaza feliile de mar. Pune 50 de grame de unt si ai grija ca, odata topit, sa ajunga pe toata suprafata merelor. Rastoarna merele caramelizate intr-un vas yena.

Separat, intr-un bol, pune restul de unt moale si adauga zaharul, praful de copt si un praf de sare. Freaca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Adauga un praf de scortisoara si ouale intregi si continua sa amesteci pana cand devine o pasta omogena. Adauga apoi faina in ploaie si amesteca aluatul. Celelalte doua mere taie-le cubulete micute, cu latura de 4-5 milimetri, si adauga-le si pe ele aici, impreuna cu miezul de nuca maruntit.

Toarna compozitia peste merele caramelizate din vas si lasa la cuptor timp de 45 de minute.

Cum se serveste prajitura cu mere

Prajitura cu mere e un desert perfect, dar poate fi servita si la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea.

Sursa foto: skitcafe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare